Politica de Confidenţialitate şi de utilizare cookie-uri

/Politica de Confidenţialitate şi de utilizare cookie-uri
Politica de Confidenţialitate şi de utilizare cookie-uri2018-10-01T11:12:08+02:00

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia şi prelucrarea datelor cu caracter personal, sau GDPR (General Data Protection Regulation) am conceput reguli şi proceduri noi în cadrul organizaţiei noastre cu privire la prelucrarea şi securitatea procesării datelor cu caracter personal. Măsurile luate au fost stabilite, implementate şi imbunătăţite prin politici, proceduri, procese, structuri organizaţionale şi funcţii specifice de software şi hardware de securitate ale datelor, conform fluxului de muncă aferent procesării datelor personale în organizaţie. Pentru ca unul dintre principiile esenţiale ale acestui cadrul legal îl reprezintă transparenţa, am pregatit aceast document cu Politica de Confidenţialitate prin care dorim să vă informăm despre modul în care colectăm, utilizăm, transferăm şi protejăm datele dumneavoastră cu caracter personal atunci când interacţionaţi cu noi în legătură cu proiectele şi programele noastre, inclusiv prin site-ul nostru web sau prin interacţiunea cu reprezentanţii noştrii.

Ne rezervăm dreptul de a modifica şi actualiza periodic această Politica de Confidenţialitate, pentru a prezenta orice modificări ale modului în care prelucrăm datele dumneavoastră cu caracter personal sau orice modificări conform cerinţelor legale. In caz de modificare vom afişa public pe site-ul nostru ultima versiune modificată a Politicii de Confidenţialitate.

Politica de Confidenţialitate

Cine suntem

Federatia Young Men’s Christian Associations cu sediul în Baia Mare, str. Moldovei nr. 2, înregistrata la Tribunalul Maramureş sub nr. 9/08.11.2004, cod fiscal 16965342, telefon +40371134344   în calitate de partener principal al proiectului “Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România” denumită în continuare “YMCA” sau “noi“). În contextul legislaţiei cu privire la protecţia datelor, suntem operator atunci când prelucrăm datele dvs. cu caracter personal.

Suntem întotdeauna deschişi să vă furnizăm orice informaţii suplimentare şi să aflăm opiniile dumneavoastră, de aceea vă punem la dispozitie o adresa de email: contact@standarde-tineret.ro , – cu menţiunea: în atenţia responsabilului cu protecţia datelor.

Ce date personale colectăm

Colectăm date cu caracter personal de la voluntarii şi beneficiarii proiectelor şi programelor noastre. Datele colectate sunt direct de la dumneavoastră, astfel încât aveţi control asupra informaţiei pe care ne-o oferiţi.  Informaţiile şi datele personale colectate de noi sunt următoarele:

  • Numele şi prenumele
  • Adresa de email
  • Adresa de domiciliu
  • Număr de telefon
  • Date necesare pentru identificare, exemplu: seria şi numărul cărţii de identitate

Mai colectăm date prin intermediul diferitelor plugin-uri de la Facebook şi Google. Aceste date pot să fie:  fotografie, sex, genul, nickname, număr telefon, data naşterii, nivelul educaţiei, preferinţe, etc – depinde ce informaţii aveţi publice în aceste conturi. Puteţi consulta politicile de confidenţialitate Facebook, respectiv Google, folosind următoarele link-uri:

https://www.facebook.com/about/privacy
https://policies.google.com/privacy

Putem, de asemenea, să colectăm şi să prelucrăm ulterior anumite informaţii cu privire la comportamentul dumneavoastră în timpul vizitării site-ului nostru web, pentru a vă personaliza experienţa online şi a vă pune la dispoziţie oferte adaptate profilului dvs. Vă invităm să aflaţi mai multe detalii în acest sens prin consultarea secţiunii privitoare la scopurile prelucrării de mai jos.

Media

În cazul în care încarci imagini pe situl nostru web, ar trebui să eviţi încărcarea imaginilor care au incluse date de locaţie înglobate (EXIF GPS). Vizitatorii sitului web pot descărca şi extrage toate datele despre locaţie din imaginile de pe site.

Formulare de contact

Prin folosirea formularului de contact, colectăm numele, adresa ta de email şi adresa IP pentru a ne ajuta la detectarea spam-ului.

Analytics

Google Analytics

Este un serviciu de analiză web furnizat de Google. Acesta monitorizează utilizarea website-urilor pentru a crea rapoarte şi ne ajută să îmbunătăţim experienţa utilizatorilor în pagini.

Tip de date personale colectate: Cookies şi date privind utilizarea site-ului.

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidenţialitate

Facebook Ads Conversion Tracking

E un serviciu furnizat de Facebook care conectează datele din reclamele Facebook cu acţiunile realizate de utilizatori în site-uri.

Tip de date personale colectate: Cookies şi date privind utilizarea site-ului

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidenţialitate

Google AdWords Conversion Tracking

E un serviciu furnizat de Google care conectează datele din sistemul de publicitate Google cu acţiunile realizate de utilizatori în site-uri.

Tip de date personale colectate: Cookies şi date privind utilizarea site-ului.

Loc de prelucrare: SUA – Politica de confidenţialitate

 

Conţinut înglobat de pe alte site-uri web

Articolele din acest site pot include conţinut înglobat (de exemplu, video-uri, imagini, articole etc.). Conţinutul inglobat de pe alte situri web se comportă exact la fel ca şi cum vizitatorii au vizualizat un alt site web.

Aceste site-uri web pot să colecteze date despre tine, să folosească cookie-uri, să înglobeze urmărirea suplimentară a terţilor şi să-ţi monitorizeze interacţiunea cu conţinutul înglobat, inclusiv să-ţi urmărească interacţiunea cu conţinutul înglobat dacă ai un cont şi eşti autentificat în acel site web.

De ce colectăm datele personale

(scopurile şi temeiurile prelucrării) În principal utilizăm datele colectate pentru a presta servicii de bună calitate în beneficiul clienţilor noştri.  Scopurile şi temeiurile prelucrării sunt:

  1. Date necesare în procesul de identificare voluntari şi beneficiari ai proiectelor şi programelor noastre
  2. Pentru marketing, dorim să vă ţinem la curent cu privire la cercetările şi standardele  care vă interesează şi sunt relevante în cazul dumneavoastră.  Ne intemeiem comunicările de marketing pe consimţământul dvs. acordat. Vă puteţi răzgândi oricând şi retrage consimţământul, prin: modificarea preferinţelor de abonare newsletter,  accesarea link-ului de dezabonare afişat în cadrul mesajelor primite de la noi; sau prin contactarea YMCA folosind datele de contact enunţate.
  3. Pentru îmbunătăţirea proiectelor şi programelor noastre, noi ne dorim în permanenţă să  oferim experienţe bune, pentru aceasta este necesar să analizăm datele anterioare şi să învăţăm continuu din interacţiunile avute. Posibil să vă invităm să completaţi chestionare de satisfacţie şi/sau feedback sau putem desfaşura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii şi cercetări de piaţă.
  4. Pentru apărarea intereselor noastre legitime, aici pot fi incluse:  măsuri de protecţie a site-ului web şi a utilizatorilor, site-ului faţă de atacuri cibernetice, măsuri de prevenire şi detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informaţii către autorităţile publice competente, măsuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

Pentru prelucrarea de date personale ne întemeiem aceste activităţi pe interesul nostru legitim de a desfăşura activităţi comerciale şi de a ne promova şi dezvolta activitatea comercială, având întotdeauna grijă ca drepturile şi libertăţile dumneavoastră fundamentale să nu fie afectate.

Cu cine partajăm datele tale

Datele tale personale furnizate cu acceptul tău sunt prelucrate în cadrul proiectului “Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România”;

În cazuri de obligaţie legală sau dacă este necesar pentru a ne apăra un interes legitim, putem de asemenea divulga anumite date cu caracter personal unor autorităţi publice.

Noi ne asiguram că accesul la datele dumneavoastră de către terţe persoane juridice de drept privat se realizează în conformitate cu prevederile legale privind protecţia datelor şi confidenţialitatea informaţiilor, în baza unor contracte încheiate cu aceştia.

Cât timp iţi păstrăm datele

Noi stocăm datele dumneavoastră cu caracter personal cât timp sunteţi implicat direct în cadrul proiectului “Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România”. Puteţi oricând să ne solicitaţi oricând ştergerea contului sau anumitor informaţii şi vom da curs acestor solicitări, sub rezerva păstrării anumitor informaţii inclusiv ulterior închiderii contului, în situaţiile în care legislaţia aplicabilă sau interesele noastre legitime o impun.

Pentru utilizatorii care se înregistreaza pe situl nostru web, stocăm şi informaţiile personale pe care le furnizează în profilul lor de utilizator. Toţi utilizatorii işi pot vedea, edita sau şterge informaţiile personale oricând (dar nu işi pot schimba numele de utilizator). De asemenea, administratorii site-lui web pot vedea şi edita aceste informaţii.

Ce drepturi ai asupra datelor tale

Conform Regulamentului (UE) 2016/679 privind protecţia şi prelucrarea datelor cu caracter personal, altfel spus GDPR (General Data Protection Regulation) aveţi o serie de drepturi în legătură cu datele dvs. cu caracter personal. Puteţi solicita oricând accesul la datele dumneavoastră, corectarea oricăror greşeli din fişierele noastre şi/sau vă puteţi opune la prelucrarea datelor dvs. cu caracter personal. De asemenea, vă puteţi exercita dreptul de a vă plânge autorităţii de supraveghere competenţe sau de a vă adresa justiţiei. Dupa caz, puteţi beneficia şi de dreptul de a solicita ştergerea datelor dumneavoastră cu caracter personal, dreptul la restricţionarea prelucrării datelor dumneavoastră şi dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a va putea exercita drepturile, ne puteţi contacta folosind detaliile de contact expuse mai sus. Vă rugăm să reţineţi următoarele aspecte dacă doriţi să vă exercitaţi aceste drepturi:

  1. Cererile cu privire la solicitări privind datele personale vă rugăm să le trimiteţi folosind adresa de e-mail aferentă contului înregistrat în sistemele noastre. In caz contrar, ne rezervăm dreptul de a vă verifica identitatea prin solicitarea de informaţii suplimentare care au ca scop confirmarea identităţii dvs.
  2. Taxe de operare:  noi nu vom solicita o taxa pentru a vă exercita vreun drept în ceea ce priveşte datele dumneavoastră cu caracter personal.
  3. Timpul de răspuns. Ne propunem să răspundem la orice solicitări valide din partea dumneavoastra în termen de maximum o lună, cu excepţia cazului în care acest lucru este deosebit de complicat sau dacă aţi făcut mai multe solicitări, caz în care urmează să răspundem în termen de maximum trei luni. Vă vom anunţa dacă vom avea nevoie de mai mult de o lună. S-ar putea să vă întrebăm dacă puteţi să ne spuneţi exact ce doriţi să primiţi sau ce anume vă îngrijoreaza. Acest lucru ne va ajuta să acţionăm mai repede şi să scurtăm timpul de răspuns la solicitarea dvs.
  4. Poţi cere să primeşti un fişier de export cu datele personale pe care le deţinem despre tine, inclusiv toate datele pe care ni le-ai furnizat. De asemenea, ne poti cere să ştergem toate datele personale pe care le deţinem despre tine. Acestea nu includ toate datele pe care suntem obligaţi să le păstrăm în scopuri administrative, juridice sau de securitate.
  5. Drepturile terţelor părţi.  Noi nu trebuie să respectăm o cerere în cazul în care ar afecta în mod negativ drepturile şi libertăţile altor persoane vizate.

Aveţi dreptul să depuneţi o plângere la autoritatea de supraveghere cu privire la prelucrarea datelor dumneavoastră cu caracter personal. În România, datele de contact ale autorităţii de supraveghere pentru protecţia datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal, B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucureşti, România,  Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212; E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Dorim să precizăm că fără a vă afecta dreptul dumneavoastră de a contacta în orice moment autoritatea de supraveghere, vă rugăm să ne contactaţi pe noi în prealabil, şi vă promitem că vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problemă pe cale amiabilă.

Cum iţi protejam datele

Susţinem Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European şi al Consiliului din 27 aprilie 2016 privind protecţia persoanelor fizice (GDPR) şi aducem aminte vizitatorilor nostri că beneficiază şi de toate drepturile conferite de Legea 677/2001. Facem eforturi constante pentru a proteja vizitatorii nostri, atât prin limitarea cât mai stricta a cerinţelor legate de datele personale cât şi prin oferirea unei experienţe web cât mai sigure folosind cele mai înalte standarde de securitate web existente.

Pentru efectuarea plaţilor noi folosim servicii externe ale procesatorilor de plăţi acreditaţi în România. Orice informaţii privitoare la plăţi sunt criptate, folosind tehnologia HTTPS cu criptare TSL pe 256 biti.

Dorim să vă atragem atenţia că transmiterea informaţiilor prin Internet, în general, sau prin intermediul altor reţele publice, nu este complet sigură, existând riscul ca datele să fie văzute şi utilizate de către terţe părţi neautorizate. Noi nu putem fi responsabili pentru astfel de vulnerabilităţi ale unor reţele/sisteme care nu sunt sub controlul nostru.

Politica de utilizare cookie-uri

Stimate vizitator, site-ul www.standarde-tineret.ro  foloseste cookie-uri pentru a asigura utilizatorilor o experienţă plăcută de navigare şi pentru a susţine eforturile pentru oferirea unor servicii confortabile utilizatorilor (de exemplu: preferinţele în materie de confidenţialitate online, opţiunile privind limba site-ului etc.). Cookie este un fiţier de mici dimensiuni format din litere şi numere care este stocat pe orice terminal cu acces la internet (computer, telefon mobil, tabletă etc) şi este instalat prin solicitarea transmisă de către un web-server unui browser (Internet Explorer, Chrome etc.) şi este complet pasiv – nu conşine programe software, viruşi, spyware şi nu poate accesa informaşii de pe hard drive-ul utilizatorului. Cookie în sine nu solicită informaţii cu caracter personal pentru a putea fi utilizate şi, în cele mai multe cazuri, nu identifică personal utilizatorii de internet. În caz că nu doriţi să primiţi un anumit tip de cookie-uri, puteţi să il dezactivaţi, urmând instrucţiunile de mai jos. Dacă vă răzgândiţi, puteţi să reactivaţi cookie-urile, utilizând aceleaşi setări.

NOTĂ: Dacă dezactivaţi anumite cookie-uri e posibil să pierdeţi anumite funcţii utile, pe care eraţi obişnuit să le aveţi atunci când vizitaţi site-ul proiectului “Standarde și politici sustenabile în lucrul cu tinerii din România”. Totuşi, majoritatea conţinutului de pe site e functional şi fără cookie-uri.

Cu toate că facem tot posibilul să implementăm complet setările dumneavoastră, s-ar putea ca unele cookie-uri să ne scape. Pentru a preîntampina astfel de situaţii, vă rugăm să verificaţi setările pentru cookie-uri din browser şi, daca e cazul, să le schimbaţi manual.

Există diferite tipuri de cookie-uri, care sunt folosite în funcţie de necesitate:

  • Cookie-uri tehnice: permit vizualizarea site-ului web, funcţionarea corectă, crearea unui cont şi efectuarea autologin-ului. Acestea sunt indispensabile pentru ca site-ul să funcţioneze corect.
  • Cookie-uri de la terţe părţi: În unele cazuri terţe părţi (o organizaţie externă care ne furnizează servicii) pune un cookie pe dispozitiv pentru a putea obţine informaţii legate de obiceiurile de navigare, care identifică folosirea unor anumite servicii furnizate. Un exemplu ar putea fi acela de un cookie al unei terțe părți care indică faptul că s-a făcut click pe un link care redirecționează la site-ul nostru web dintr-o căutare efectuată cu Google sau alte motoare de căutare. Un alt exemplu este butonul “Like” din Facebook. Prin intermediul acestui buton vine generat un cookie care poate fi citit de Facebook. Acesta poate fi considerat un cookie de la terțe părțti. Politica cookie-urilor de la terțe părți nu face parte din politica noastră de utilizare a cookie-urilor. Pentru mai multe informații contactați direct vanzătorii de terțe părți.

Preferințele referitoare la cookie-uri pot fi modificate. Din setarile browser-ului (Internet Explorer, Safari, Firefox, Chrome, etc.), utilizatorul poate decide care sunt cookie-urile pe care dorește s lea accepte și pe care nu dorește să le accepte. Pentru a ști unde se găsesc aceste setări este necesar să folosiți butonul “Help” al browser-ului dumneavoastră.

În continuare, puteți găsi instrucțiuni pentru principalele tipuri de browsere:

MICROSOFT WINDOWS EXPLORER

http://windows.microsoft.com/en-us/windows-vista/block-or-allow-cookies

GOOGLE CHROME

https://support.google.com/chrome/answer/95647?hl=en&p=cpn_cookies

MOZILLA FIREFOX

http://support.mozilla.org/en-US/kb/enable-and-disable-cookies-website-preferences?redirectlocale=en-US&redirectslug=Enabling+and+disabling+cookies

APPLE SAFARI

http://www.apple.com/support/?path=Safari/5.0/en/9277.html

Daca nu folosiți unul dintre aceste browsere, puteti folosi butonul “Help” al browser-ului pentru a găsi informațiile referitoare la setarile dorite.

Trebuie însă să țineți cont, că anumite cookie-uri în cazul în care sunt refuzate, ar putea periclita funcționarea corecta a site-ului web.

Utilizarea plug-in-urilor Facebook si Google

Dacă utilizatorul accesează o pagina a site-ului dotată cu un astfel de plug-in, va fi efectuată o legatură cu serverul Facebook sau Google și plug-in-ul va fi vizualizat în pagina internet printr-un mesaj al browser-ului. În acest fel se va comunica serverului Facebook sau Google, paginile care au fost vizitate de către utilizator. Dacă sunt utilizate anumite funcții ale plug-in-ului (ex. clic pe butonul “Like” sau comentarii), aceste informații vor fi adaugate în contul de Facebook sau Google al utilizatorului. Alte informații referitoare la utilizarea informațiilor de către Facebook sau Google se găsec în politica de confidențialitate din Facebook sau Google.

Link-uri ale rețelelor sociale (Social Media)

Datele care sunt adunate de Facebook sau de alte terțe părți sunt supuse politicii de confidențialitate ale acestora.

Modificări preferințe și renunțare

În cazul în care nu doriți să primiți cookie-uri de la terți (third party cookies) pe site-ul One-IT, puteți dezactiva această opțiune în browser – vă rugăm să verificați setarile de privacy ale browserului pe care îl folosiți.

În cazul în care doriți să vă exercitați drepturile menționate de regulamentul GDPR în privința datelor dumneavoastră vă rugăm să transmiteți solicitarea dumneavoastră către contact@standarde-tineret.ro.

 

 

 

 

 

Date de contact